Фото: Facebook Олег Ніколенко

"Прирівняли жертву і агресора": у МЗС відреагували на скандал під час Хресної ходи в Ватикані

У Міністерстві зовнішніх справ України відреагували на скандальний інцидент під час Хресної ходи у Ватикані. Там засудили чергову зробили спробу "прирівняти жертву та агресора — Україну та РФ".

Про це речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко написав у Facebook.

Так, 7 квітня на Страсну п’ятницю в Римі відбулося велике релігійне дійство — Хресна хода. Цьогорічна вона була знову затьмарена спробою прирівняти жертву та агресора. Йдеться про тексти, які були зачитані під час 10-ї стації від імені українського підлітка-біженця з Маріуполя та російського хлопця, чий брат пішов вбивати українців, але загинув сам.

"Хода символізує перемогу добра над злом, світла над темрявою, віри над зневірою. Ми глибоко вдячні Папі Франциску за його турботу про Україну та українців. На жаль, змушені констатувати, що цьогорічна хода була знову затьмарена спробою прирівняти жертву та агресора. Спільна участь українця та росіянина спотворює дійсність, в яку Росія занурила українців, втілюючи проти них геноцид. Такий крок підриває принципи справедливості та загальнолюдської моральності, дискредитує концепцію миру та братерства", — прокоментував він

МЗС розчароване, що Святий Престол не взяв до уваги аргументи української сторони. За словами Ніколенка, примирення може настати лише після української перемоги, покарання всіх російських злочинців, покаяння за завдані страждання та прохання пробачення перед українцями.

Минулого року Ватикан вирішив, щоб під час традиційної Хресної дороги на чолі з Папою Римським уродженки України та Росії спільно несли процесійний хрест. 

Нагадаємо, у Ватикані неоднозначно протрактували тему війни України та Росії під час Хресної дорогиТам поєднали свідчення підлітків — українського біженця та брата російського окупанта.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 08.04.2023 23:05