Фото: Офіс президента України

Привітання Залужного, важливі переговори та повернення "азовців": Зеленський розповів про плідний день

Президент Володимир Зеленський підбив підсумки 500-го дня повномасштабної війни в Україні. Він розповів, що вранці 8 липня привітав головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного із ювілеєм, вдень провів про безпекові зустрічі із партнерами, а ввечері разом із командирами оборони Маріуполя й "Азовсталі" прибув до України.

Про це він повідомив у вечірньому зверненні. Цього разу воно опубліковане не у вигляді відеозапису, а в текстовому форматі.

"Добіг кінця цей дуже насичений день. За сьогодні із самого ранку встиг заслухати доповіді з фронту, привітати Головнокомандувача Залужного з днем народження. Потім – молебень із Його Всесвятістю Патріархом Варфоломієм за жертвами війни. Безпекові переговори з партнерами — прем’єр-міністрами Нідерландів і Португалії", — повідомив президент.

Зеленський також додав, що у суботу в Туреччині зустрівся із нашими героями — захисниками Маріуполя й "Азовсталі" — їх вдалося повернути додому. Крім цього, голова держави представив нового командувача Національної гвардії Олександра Півненка й поіменно вшанував усіх героїв великої війни.

"Нашої повномасштабної оборони, усіх тих, про чию відвагу зараз можна говорити. На завершення — Львів, спільний молебень за перемогу, за наших воїнів, за нашу державу. Дякую всім, хто бʼється заради України! Дякую всім, хто захищає українців та наближає нашу перемогу!" — наголосив він.

скріншот

Скріншот з Telegram-каналу Володимира Зеленського

Нагадаємо, у Львові Зеленського та командирів "Азова" зустрічали оплесками. Звільнені українські герої поспілкувалися з журналістами трохи раніше. Зокрема, Денис "Редіс" Прокопенко натякнув на повернення на фронт.

Тим часом росіяни влаштували істерику через те, що Туреччина без відома РФ віддала Україні п'ятьох командирів. У Кремлі заявили, що Росію ніхто не попереджав про наміри повернути їх в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.07.2023 00:31