Фото: соцмережі

Привласнювала допомогу родичам загиблих військових: на Хмельниччині затримали екс-посадовицю одного з відділень банків

На Шепетівщині поліцейські затримали екс-посадовицю одного з відділень банків. Зловмисниця привласнила понад п'ять мільйонів гривень допомоги родичам загиблих військовослужбовців.

Про це повідомили у поліції Хмельницької області. 

Відомо, що колишня працівниця фінансової установи впродовж 2022-2023 років пропонувала банківські послуги родичам загиблих воїнів з Білогірщини. Фігурантка замість відкриття депозитів, привласнювала їхні кошти.

"32-річна жінка, екс-виконуюча обов’язки керівника одного з відділень банків, дізнавшись про надання допомоги родинам загиблих військовослужбовців, пропонувала їм вигідно придбати іноземну валюту та відкрити депозит в банку. Коли потерпілі погоджувались та приносили кошти, зловмисниця їх привласнювала. Таким чином, вона збагатилася на суму понад п'ять мільйонів гривень", — йдеться у повідомленні.

Фото: Нацполіція

Слідчі Шепетівського райуправління поліції оголосили жінці підозру. Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від семи до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до чотирьох років. Наразі підозрювана перебуває під вартою.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили депутата Полтавської обласної ради на змові з двома особами у заволодінні 100 тисячами гривень, які мали скерувати для виплати грошової допомоги на лікування громадянам. За даними слідства, депутат, консультант відділу з питань забезпечення діяльності керівництва виконавчого апарату Полтавської обласної ради, близька родичка депутата вирішили заволодіти частиною коштів, які виділили з обласного бюджету для надання матеріальної допомоги громадянам. Усього скерували на ці потреби 200 тисяч гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2023 16:48