Фото: НАБУ

Депутата викрили на привласненні коштів, які мали отримати пацієнти для лікування

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили депутата Полтавської обласної ради на змові з двома особами у заволодінні 100 тисячами гривень, які мали бути скеровані для виплати грошової допомоги на лікування громадянам.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

За даними слідства, депутат, консультант відділу з питань забезпечення діяльності керівництва виконавчого апарату Полтавської обласної ради, близька родичка депутата вирішили заволодіти частиною коштів, що були виділені з обласного бюджету для надання матеріальної допомоги громадянам. Усього було скеровано на ці потреби 200 тисяч гривень.

Така допомога мала виплачуватися лише особам, які мали проблеми зі здоров’ям або перебували у скрутному становищі. Однак допомогу в розмірі 100 тисяч гривень отримала родичка депутата, надавши підроблену виписку з медичної карти про наявність у неї захворювання.

"Для реалізації злочинного плану посадовець залучив співробітницю Полтавської обласної ради, яка надала йому «поради» щодо потенційних отримувачів такої допомоги з поміж наближених до нього осіб, а також допомогла з оформленням необхідних документів", — повідомили у НАБУ.

Через деякий час після надходження коштів на рахунок родички депутата на них було накладено арешт. Наразі досудове розслідування триває.

Нагадаємо, депутата Одеської облради та його дружину підозрюють у привласненні понад 24 мільйонів гривень бюджетних коштів. Раніше подружжя викрили на рейдерському захопленні землі в регіоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 13.09.2023 03:13