Фото: СБУ

Одеського депутата та його дружину підозрюють у розкраданні понад 24 млн грн

Депутата Одеської облради та його дружину, яких раніше піймали на рейдерському захопленні землі в регіоні, тепер підозрюють у привласненні понад 24 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Правоохоронці встановили, що сімейна пара привласнила бюджетні кошти, призначені на ремонт та будівництво об'єктів комунальної та соціальної інфраструктури протягом періоду з 2017 по 2021 рік. Зокрема, депутат та його дружина зловживали підрядами на будівництво дитячого садка та встановлення вуличного освітлення в 11 населених пунктах Одеської області. В результаті цих дій завдали збитків державі на понад 24 мільйонів гривень.

За даними слідства, вони були частиною організованої злочинної групи, до якої входив директор будівельної компанії, яка була під контролем пари, а також голів сільських рад.

Депутат та його дружина координували укладання договорів між сільськими радами та підрядною організацією, яка отримувала кошти з бюджету на реалізацію проекту. Організатори корупційної схеми завищували вартість та обсяги ремонтно-будівельних робіт, отримані надлишки виводили в тіньовий сектор та розподіляли між собою.

На підставі зібраних доказів дружині депутата, директору підрядника та голові сільради повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 28; ч. 1, 3 ст. 358; ч. 1 ст. 366; ч. 5 ст. 191.

"Вирішується питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності депутата облради, який організував злочинну схему, та голів сільрад, що були залучені в оборудці", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 1 травня повідомлялося, що Служба безпеки України викрила депутата Одеської облради та його дружину, які організували рейдерське захоплення землі біля моря. Фігуранти намагались заволодіти приміщеннями АТ "Укрпошта" поблизу прибережної захисної смуги в селищі Затока та незаконно відчужити землі сільгосппризначення загальною площею майже 280 га.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.07.2023 18:06