Фото: скріншот з відео

Продовження "зернової угоди": Зеленський і Гутерріш зійшлись на спільному рішенні

Володимир Зеленський спільно з генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррішем підтримали необхідність продовження дії Чорноморської зернової ініціативи. Дане рішення критично необхідне для усього світу.

Таку заяву глава держави зробив під час спільної з генсеком ООН прес-конференції у Києві.

"Ми погодили сьогодні, що продовження Чорноморської зернової ініціативи після 18 березня критично необхідне для усього світу", — сказав Зеленський.

Президент України також наголосив на важливості продовження роботи заради гуманітарної ініціативи "Зерно з України". Він нагадав, що у її межах вже залучено майже 200 млн доларів США та відправлено понад 140 тис. тонн українського збіжжя до Європи та країн Африки, які потерпають від голоду.

"Упевнений, що разом з ООН можемо значно посилити цю нашу ініціативу так само, як і Чорноморську зернову ініціативу. Це дасть ще більше гарантій світової продовольчої безпеки", — підкреслив президент.

Зеленський також подякував Гутеррішу за черговий візит української столиці.

"Дуже важливо, що саме в Києві ми говоримо про те, як повернути мир і міжнародну безпеку, повну силу Статуту ООН — тим нормам, які однаково важливі для всіх народів на землі", — підкреслив глава держави.

Нагадаємо, Україна почала онлайн-переговори з партнерами щодо розширення Чорноморської зернової ініціативи. Вона спрямована на те, щоб Київ міг продовжувати постачати зерно на світові ринки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.03.2023 16:27