Фото ілюстративне. Джерело: KCNA

Проект "Хочу жити" закликав військових КНДР здаватися у полон

Проект "Хочу жити" звернувся до північнокорейських військових, які воюватимуть у складі російської армії, із закликом добровільно здаватися в полон.

Про це йдеться у дописі проекту в Telegram-каналі.

"Ви не повинні безглуздо вмирати на чужій землі. Не треба повторювати долю сотень тисяч російських солдатів, які вже ніколи не повернуться додому! Здавайтесь у полон! Україна прихистить вас, нагодує та обігріє! Тисячі російських солдатів зробили правильний вибір і тепер чекають на закінчення війни в хороших умовах: комфортні казарми, триразове гаряче харчування, медичне обслуговування", — йдеться у зверненні проекту.

У "Хочу жити" зазначили, що не має значення, скільки солдатів відправить Пхеньян на допомогу Росії, неважливо, на який напрямок — українські табори для військовополонених готові прийняти солдатів будь-якої національності, віросповідання та ідеологічних поглядів. 

"Контакти нашого проекту незмінні", — додали в "Хочу жити".

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський наголошував, що Україна володіє інформацією про підготовку двох підрозділів із військових із Північної Кореї. Вони можуть налічувати навіть дві бригади по шість тисяч людей.

Водночас Буданов зазначав, що перші північнокорейські війська прибудуть до російської Курської області вже 23 жовтня, аби допомогти захистити її від вторгнення України.

Як зазначало видання Reuters, посилаючись на дані розвідки Південної Кореї, КНДР відправила до Росії ще 1500 своїх солдатів. Відтак, наразі загальна чисельність Пхеньяна, які перебувають на території країни-агресорки, вже досягла трьох тисяч.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2024 18:03