Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський розповів, скільки Росія формує бригад з військових КНДР

Україна володіє інформацією про підготовку двох підрозділів із військових із Північної Кореї. Вони можуть налічувати навіть дві бригади по шість тисяч людей.

Про це заявив 22 жовтня президент України Володимир Зеленський під час свого вечірнього відеозвернення. Глава держави назвав такі дії РФ та Північної Кореї "викликом".

"Але ми знаємо, як на цей виклик відповісти. І важливо, щоб від цього виклику не ховались і партнери. Всі партнери. Я вдячний усім країнам і лідерам, які засудили приєднання Північної Кореї до російської війни", — йдеться у заяві Зеленського.

Він наголосив, що в Пхеньяні так само як і в Москві не рахують людей і не цінують людські життя. Водночас всі у світі однаково зацікавлені в тому, щоб війну завершити, а не продовжити. 

"Тому ми разом повинні зупинити Росію та її спільників. Якщо Північна Корея може втручатись у війну в Європі, значить, тиску на цей режим точно недостатньо. І якщо Росія досі може робити цю війну більшою та довшою, значить, кожен у світі, хто досі не допомагає примушувати Росію до миру, насправді допомагає Путіну воювати", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, Володимир Зеленський закликав союзників до реакції на залучення військових Північної Кореї у війну Росії проти України. За його словами, ця реакція мала б бути чесною та сильною. Президент наголосив, що нестабільність та загрози можуть стати значно більшими після того, як Пхеньян буде вчитися веденню сучасної війни.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Північна Корея надала Росії свої війська через фінансову вигоду. Зокрема, українська розвідка і раніше фіксувала присутність військових цієї країни на окупованих територіях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.10.2024 20:14