Фото: ілюстративне. Джерело: KTG North Korea Travel

"Безпідставні чутки": у КНДР вперше прокоментували інформацію про відряджання своїх військ до Росії

Північна Корея відкидає всі звинувачення про направлення своїх військ на підтримку війни Росії в Україні.

Таку заяву зробив дипломат постійного представництва КНДР в ООН, передає Yonhap.

За словами офіційного представника Пхеньяна, всі звинувачення у відряджанні військ КНДР на фронт в Україну, є "безпідставними" та "стереотипними". Він запевняє, що мета таких заяв у бік КНДР — очорнення іміджу країни у світі.

"Що стосується так званого військового співробітництва з Росією, моя делегація не відчуває потреби коментувати такі безпідставні стереотипні чутки, спрямовані на те, щоб очорнити імідж КНДР та підірвати законні й дружні відносини та співпрацю між двома суверенними країнами", — заявив дипломат.

Як зауважили журналісти, це перший публічний коментар офіційного представника Пхеньяна після того, як розвідувальне агентство Південної Кореї заявило, що КНДР вирішила надіслати близько 12 тисяч військових на війну Росії проти України. Зокрема, КНДР вже розмістила 1 500 спецпризначенців у Владивостоці.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Андрій Сибіга заявив, що можливе надання Північною Кореєю Росії своїх військових для війни проти України потребує серйозної реакції Заходу. Адже на боці окупантів незабаром можуть воювати регулярні військові Північної Кореї.

Своєю чергою керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов інформував, що приблизно 11 тисяч північнокорейських військовослужбовців підготують до 1 листопада. Перші 2 600 північнокорейських військових відправлять до Курської області Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.10.2024 09:05