Фото ілюстративне. Джерело: one.ua

"Проект "русская зима": мешканці окупованих територій не матимуть тепла без російських паспортів

Російські окупанти ухвалили рішення про компенсацію на придбання вугілля або дров взимку. Проте оформлення документів триватиме щонайменше місяць, а оформити виплату можна тільки з російським паспортом.

Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

"Не маєш паспорта РФ — замерзни. Це вирішили в так званому "уряді ЛНР", ухваливши порядок компенсації на придбання вугілля та дров на опалювальний період 2023-2024 років", — зазначив він.

За його словами, ухвалили його у другий декаді листопада, коли люди мусили не шукати необхідні документи, стояти в чергах і очікувати, коли надійдуть гроші — а вже бути з теплом.

Начальник Луганської обласної військової адміністрації констатував, що бюрократичні процедури займуть місяць-два. Тим паче документ іще не потрапив до місцевих окупаційних органів влади, де, відповідно, не запрацювали комісії.

"До середини зими, можливо, впораються. Однак, якщо в людини відсутній російський паспорт, як у багатьох мешканців сільських районів, то на компенсацію можна не розраховувати, а зустрічати "русскую зиму", — підсумував Артем Лисогор.

Нагадаємо, що 8 листопада в тимчасово окупованому Луганську "трагічно загинув" черговий колаборант. Цього разу квитки на "концерт Кобзона" отримав відомий зрадник, "депутат народної ради ЛНР" і колишній начальник "народної міліції" Михайло Філіпоненко. Його підірвали у власному авто. Син Філіпоненка у коментарі пропагандистським ресурсам розповів, що в автомобілі "депутата" спрацював вибуховий пристрій, внаслідок чого той "отримав поранення, несумісні з життям".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.11.2023 14:37