Програму з обміну ламп починають згортати: чому і скільки ще триватиме

Від 22 березня "Укрпошта" буде скорочувати кількість відділень, де можна буде обміняти старі лампи на LED. Це відбувається через скорочення попиту населення в деяких відділеннях — саме вони повернуться до звичайного формату роботи й будуть надавати тільки поштові та фінансові послуги.

Про це повідомляють у прес-службі Мінекономіки України.

У найвіддаленіших селах, які до проекту обміну долучилися нещодавно, обмін триватиме до кінця квітня. А вже з 1 травня обміняти старі лампи розжарювання на світлодіоди можна буде у 23 відділеннях в містах-мільйонниках та обласних центрах країни, де все ще зберігається високий попит і потреба.

Українцям, які хочуть зробити попереднє замовлення ламп, варто звернути увагу на наявність відділення "Укрпошти" в переліку доступних відділень в застосунку "Дія". Якщо відділення є у списку, мешканці міст, смт та сіл, у яких наявні автоматизовані відділення Укрпошти, зможуть зареєструватися і, подавши заявку, обміняти лампи, коли вони надійдуть саме у це відділення.

Для обміну потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код та лампи. Обміняти можна до п'яти ламп старого зразка з будь-яким цоколем на таку ж кількість LED-ламп.

Що відомо про програму обміну ламп?

Вже близько трьох мільйонів громадян скористались можливостями безкоштовного обміну. Загалом програма охопила 23 тисячі населених пунктів, включаючи деокуповані території та прифронтові регіони України. З початку старту програми майже 3 млн жителів нашої країни обміняли у відділеннях Укрпошти близько 14 млн ламп. 

Станом на 22 березня в усіх населених пунктах доступно ще 11 млн ламп, які можуть забезпечити 2,2 млн домогосподарств.

Найбільш активними в обміні є мешканці Київщини тут обміняли вже майже 2 млн штук, на Дніпропетровщині кількість обміняних ламп складає 1,4 млн, Львівщині — 1,1 млн, на Харківщині 860 тисяч, Одещині — 810 тисяч, Вінниччині — 730 тисяч, на Черкащині 510 тисяч.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.03.2023 21:22