Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Промисловість країн ЄС повинна перейти на військову економіку, щоб допомогти Україні, — єврокомісар

Промисловість країн Європейського Союзу має перейти до режиму "військової економіки", щоб мати змогу допомагати Україні зараз та в довгостроковій перспективі. 

Про це в понеділок, 6 травня, заявив єврокомісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон на форумі оборонної промисловості ЄС-Україна в Брюсселі, пише Agenzia Nova.

"Я наполягаю на тому, щоб оборонна промисловість у Європі перейшла в режим військової економіки, щоб вона могла виробляти швидше і більше озброєнь для підтримки України зараз і в довгостроковій перспективі, хоч би що трапилося", — каже Бретон.

Політик зазначає, що зустріч промислових лідерів є першим кроком, адже вона виводить співпрацю між Україною та Євросоюзом в оборонному секторі на новий рівень.

"Коли ми розпочали розробку нової європейської оборонно-промислової стратегії, ми з Жозепом Боррелем погодилися, що об'єднання європейської та української оборонної промисловості має бути ключовою метою", — каже Бретон.

Він наголосив, що є велика необхідність нарощувати потужності з виробництва боєприпасів у межах нової європейської оборонно-промислової стратегії, яка ставить за мету підвищення оборонної готовності Європи. 

"Стратегія покликана не лише підтримати європейську оборонно-промислову готовність, а й зміцнити зв'язки між європейською та українською оборонною промисловістю. Програма встановлює чіткі пріоритети для подальшого розвитку співробітництва. Моя особиста відданість Україні та наші спільні амбіції мобілізувати європейську промисловість, щоб забезпечити те, що їй необхідно, є сильною, як ніколи", — додав він.

Нагадаємо, 6 травня міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що в межах чеської ініціативи із закупівлі боєприпасів для України зібрано кошти на придбання 500 тисяч снарядів. Гроші збирають зусиллями 20 країн Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 06.05.2024 13:26