ПРООН: Завдання гуманітарних організацій в Йемені виходять за межі їх мандатів і можливостей…

02 СЕРПНЯ 2017 10:39

В Йемені на сьогодні складається похмура ситуація. У країні вже третій рік йде конфлікт, і, незважаючи на зусилля Спеціального посланця Генерального секретаря в Йемені, кінця озброєним діям доки не видно, - інформує TrueUA з посиланням на UN.ORG  

Про це у вівторок журналістам, що зібралися на прес-брифінг в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку, повідомив по відеозв'язку з Сани представник програми розвитку ООН в Йемені Ауке ЛУТСМА.   

Він підкреслив, що, знаходячись в країні, він безпосереднім чином спостерігає за тим, що відбувається, і страждання цивільного населення, за його словами, жахливі.   

Число жертв конфлікту продовжує неухильно рости. У тому або іншому ступені постраждали 20 мільйонів чоловік, тобто 70 відсотків населення Йемену.   

За оцінками ООН, країна знаходиться на межі голоду. Крім того, в країні - найсильніший спалах холери. «За останні декілька місяців ми зареєстрували 400 тисяч випадків захворювання. Майже 1900 чоловік померли від холери. За нашими прогнозами, епідемія найближчим часом не стихне, незважаючи на усі спроби її зупинити», - сказав ЛУТСМА.   

За його словами ПРООН і інші гуманітарні організації ледве справляються з поставленими перед ними на сьогодні завданнями, оскільки вони виходять далеко за межі їх «мандатів і можливостей».  

Представник ПРООН нагадав, що Йемен завжди був однією з бідних арабських країн, корупції, що відрізнялася високим рівнем, неефективною системою управління і погано розвиненою інфраструктурою.  

Озброєний конфлікт, за словами ЛУТСМИ, значно посилив проблеми і без того неблагополучної країни, і тому вирішити їх буде непросто.

 

Світ, 02.08.2017 10:39