Пропозиція від Спецпрокурора США для екс-радника Трампа - 6 місяців в'язниці

18 СЕРПНЯ 2018 12:45

Спецпрокурор США Роберт Мюллер запропонував засудити колишнього радника Дональда Трампа із зовнішньої політики Джорджа Пападопулоса до позбавлення волі на термін до 6 місяців, повідомляє BBC.

Крім того, обвинувачення просить стягнути з Пападопулоса штраф в розмірі близько 10 тисяч доларів США. Дії екс-радника Трампа завдали непоправної шкоди розслідуванню можливого втручання РФ у президентські вибори в США в 2016 році, стверджує Мюллер.

За даними спецпрокурора США, в березні 2016 року Пападопулос зустрівся з російським професором, який стверджував, що в його розпорядженні є компромат на Хілларі Клінтон в формі «тисяч електронних повідомлень». Пізніше екс-радник президента США повідомив слідству, що зустрічався з цим професором ще до того, як дізнався про майбутню роботу у виборчому штабі Трампа.

Через 10 днів після зустрічі з професором Пападопулос зустрівся з громадянкою РФ, яка нібито мала зв'язки з російськими властями. Слідству він повідомив, що спілкування з нею було поверхневим, але насправді її метою була організація зустрічі російського керівництва і радників Трампа, вказав далі офіс спецпрокурора.

ФБР вдалося «визначити місцезнаходження професора», повідомив Мюллер. Однак неправдиві свідчення Пападопулоса, які той дав слідству невдовзі після інавгурації Трампа, не дозволили ФБР належним чином допитати професора, оскільки він покинув США в лютому 2017 року. Сам Пападопулос зізнався в дачі неправдивих свідчень ФБР в жовтні 2017 року.

Політика, 18.08.2018 12:45