Фото: соцмережі

Проросійська партія не зможе брати участь у виборах Молдови, — речник парламенту

Проросійська партія "Шор" не зможе брати участь у виборах Молдови. Відповідна заборона набере чинності 4 жовтня.

Таку заяву зробив речник парламенту країни Ігор Гросу, пише News Maker. За словами спікера, орган затвердить поправки до Кодексу про вибори, які заборонять представникам партії "Шор" брати участь у виборах Молдови.

Ігор Гросу наголосив, що депутати ухвалять поправку, завдяки якій можна уточнювати список осіб, які не мають права брати участь у виборчій кампанії.

"Конституційний суд чітко дав це зрозуміти, коли визнав злочинне угруповання Шор неконституційним. Злочинні угруповання загрожують національній безпеці та процесу вільних та справедливих виборів", — додав речник парламенту.

Нагадаємо, у Молдові вважають, що можуть домогтися мирного врегулювання конфлікту у Придністров'ї. Це може статися після перемоги України у війні проти Росії.

Раніше повідомлялось, що Словаччина звинуватила Росію у втручанні в парламентські вибори та викликала представника посольства РФ, щоби вручити рішучий протест. Причиною стали заяви директора Служби зовнішньої розвідки Росії Сергія Наришкіна, опубліковані під час передвиборчого мораторію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.10.2023 15:53