Протести на Близькому Сході

08 ГРУДНЯ 2017 14:07

Керівництво ісламістського руху «Хамас» закликає палестинський народ до чергового повстання проти держави Ізраїль після заяви американського президента про перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалиму.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Al Jazeera.  

Палестинці намагаються довести право на столичний статус східної частини Єрусалиму для своєї автономії. З точки зору ізраїльської влади, це місто - неподільна столиця єврейської держави.  

Як очікується, протести триватимуть у зв'язку з п'ятничною молитвою в мечеті Аль-Акса на Храмовій горі.  

«Ми підтримуємо заклик до нової палестинської інтифади, - заявив лідер ліванської партії «Хезболлах» Сайед Хасан Насралла, - повстання всіх палестинців і зростання руху опору повинні стати самою рішучою відповіддю на рішення американської влади».  

Протести проти визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю спалахнули по всьому Близькому Сходу. В Єгипті сотні маніфестантів пройшли вулицями столиці і спалили американський прапор.  

Також, у столиці Туреччини Анкарі сотні людей вийшли з протестом до будівлі американського посольства, вигукуючи гасла на підтримку палестинського народу і «Хамас». Акція пройшла без сутичок з поліцією.  

Поблизу йорданської столиці, Аммана, акція протесту пройшла в найбільшому таборі палестинських біженців бака. Табір, де проживають понад 100.000 біженців, існує вже 50 років з часу закінчення Шестиденної війни.

 

Світ, 08.12.2017 14:07