Протести проти свавілля поліції в Боснії

04 СІЧНЯ 2019 10:38

Активісти звинувачують поліцію в його вбивстві. Незважаючи на введені в місті Баня-Лука обмеження, десятки людей зібралися зі свічками біля Храму Христа-Спасителя і провели акцію пам'яті. Учасники виступів вимагають не тільки покарати поліцейських за смерть 21-річного студента, а й домагаються відставки глави МВС, повідомляє Euro News.

Мати Дагічевіча Сюзана Раданович звинувачує президента Мілорада Додика в тиску на слідство: «Він заявляє, що знає, які докази є в цій справі. Він втручається в роботу судмедекспертів разом з прокурором Желімір Лепіром і поліцією».

Акції протесту тривають з минулої весни, коли Давид Драгічевіч був знайдений мертвим. 31 грудня тисячі демонстрантів зірвали новорічний концерт, після чого мерія міста Баня-Лука скасувала всі святкові заходи.

Боснійська влада відкидає звинувачення у причетності поліції до загибелі Дагічевіча. За версією слідства, після бійки в барі і крадіжки зі зломом п'яний студент упав з моста в річку і потонув. Цими обставинами пояснюють сліди побоїв і інші пошкодження на тілі загиблого.

Світ, 04.01.2019 10:38