Фото: Сумська обласна прокуратура

Провів майже 120 одиниць техніки ворога у напрямку Києва: агент РФ отримав 15 років тюрми

Російського агента, який провів понад 120 одиниць техніки окупантів по території Сумської області в напрямку Києва, засуджено до 15 років тюрми. 

Про це повідомив Офіс генерального прокурора. Зокрема, зловмисника визнано винним у вчиненні державної зради та зберіганні бойових припасів. 

"Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що засуджений з перших днів повномасштабного вторгнення на власному автомобілі супроводжував колони техніки окупантів по території Сумської області. Зазначається, що чоловік був місцевим, а отже знав про всі можливі дороги, які ведуть в обхід основних, та створив всі передумови для успішного проходження ворожої техніки до Київської області.

"Після звільнення Сумщини від окупантів чоловік продовжив співпрацювати із представником збройних сил російської федерації. Він збирав дані про місця розташування, кількість та озброєння воєнізованих формувань у регіоні. За допомогою одного з месенджерів він передавав своєму куратору координати військових об’єктів", — зазначили поліцейські.

Правоохоронці провели низку обшуків за місцем проживання чоловіка та вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами співпраці з російським куратором, а також 202 патрони, які він зберігав без належного дозволу.

"На вирок суду громадянин чекав за ґратами", — наголосили в Офіс генпрокурора.

Нагадаємо, мешканця тимчасово окупованого Троїцького Сватівського району Луганської області засудили до 12 років ув'язнення. Він добровільно влаштувався на роботу в так звані "правоохоронні органи" російських окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.11.2023 14:59