Фото ілюстративне. Джерело: Трускавецька міська рада

У Сумській області чоловік побив співробітника військкомату під час вручення повістки

У Сумській області затримали чоловіка, який побив військовослужбовця, коли той намагався вручити йому повістку для явки у військкомат. Тепер йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Про це інформує поліція Сумської області.

Подія сталася ще 12 липня, але правоохоронці розповіли про неї лише зараз. Тоді військовослужбовці зупинили автомобіль Opel Vivaro, за кермом якого був 44-річний чоловік, щоби перевірити документи. В ході спілкування із водієм працівники ТЦК запропонували йому отримати повістку.

Місцевий мешканець відреагував агресивно, почав нецензурно висловлюватися та вдарив військовослужбовця головою в обличчя.

У поліції за фактом "погрози або насильства щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок" порушили кримінальну справу. Однак чоловік почав переховуватися від поліції у столиці, де його й затримали. Нині він вже перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Йому загрожує до п'яти років в‘язниці.

Нагадаємо, що у Закарпатській області військовозобов'язаний відмовився від мобілізації через начебто "туберкульоз і неграмотність". Однак такі "діагнози" не підтвердилися, й чоловіка засудили до двох років іспитового терміну.

Також у Хмельницькій області раніше судимого чоловіка, який ухилився від мобілізації, визнали винним і арештували. Йому визначили покарання на три роки та шість місяців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.11.2023 02:47