Колаборант із Луганщини. Джерело: Луганська обласна прокуратура

На 12 років: в Україні засудили колаборанта з Луганщини, який обшукував місцевих мешканців

Мешканця тимчасово окупованого Троїцького Сватівського району Луганської області засудили до 12 років ув'язнення. Він добровільно влаштувався на роботу в так звані "правоохоронні органи" російських окупантів.

Про це повідомила прес-служба Луганської обласної прокуратури. Там визначили дату, коли засуджений погодився працювати на російських окупантів – на початку липня 2022 року. Саме тоді він склав присягу на вірність "ЛНР" і вступив до незаконного правоохоронного органу — "Троїцького райвідділу внутрішніх справ "МВС "ЛНР" на посаду "оперуповноваженого".

"Чоловік здійснював патрулювання території селища, проводив обшуки у місцевих мешканців, зокрема, у правоохоронців, працівників Служби безпеки України та прикордонників", — зазначили у відомстві.

Ухвалення вироку проводили у порядку спеціального судового провадження. Чоловіка визнали винним у колабораційній діяльності за відповідними статтями Кримінального кодексу України та засудили до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також він позбавлений права протягом 15 років обіймати посади у правоохоронних органах.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення Росії Державне бюро розслідувань відкрило та відпрацювало майже 1,9 тисячі кримінальних проваджень. Йдеться про злочини проти національної безпеки України. У кримінальних провадженнях збирають докази та показання свідків, опрацьовують інші матеріали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.11.2023 13:15