Путін готується анексувати усю Харківську область, – ISW

17 ЛИПНЯ 2022 11:34

Російський диктатор Володимир Путін, ймовірно, готується анексувати всю Харківську область – він вже дав відповідний наказ своїм бойовикам.

Про це повідомляє TrueUA із посиланням на американський Інститут вивчення війни.

"Путін, можливо, наказав російським військам захопити місто Харків та решту неокупованої Харківської області, попри надзвичайну неймовірність успіху. ISW пропонує це спостереження як гіпотезу, а не як оцінку, оскільки докази та показники для нього обмежені та непрямі", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що російська армія з 26 червня намагається взяти Дементіївку на північ від Харкова. Окупаційна влада продовжує висувати умови для анексії Харківщини.

"Підтримуваний Росією голова окупаційного уряду Харківської області Віталій Ганчев і голова Луганської народної республіки Леонід Пасечник 16 липня підписали угоду про взаємне співробітництво та оборону, яка свідчить про те, що російська влада в Харківській області ставить умови для довгострокового окупаційні випадки", – додають в ISW.

Нагадаємо, раніше в аналітичному звіті американського Інституту вивчення повідомлялося, що російські війська, ймовірно, виходять з оперативної паузи, починаючи наземні наступи на північ від Слов’янська, на південний схід від Сіверська, навколо Бахмута та на південний захід від Донецька. Якщо оперативна пауза справді закінчилася, росіяни продовжать і розширять атаки в найближчі 72 години.

Війна, 17.07.2022 11:34