Фото: соцмережі

Путін хоче кинути на фронт ще 400 тисяч "мобіків": що відомо

Росія має плани завербувати до 400 тисяч контрактників для війни з Україною. У РФ викликають повістками чоловіків до військкоматів і потім намагаються умовити підписати контракт з Міноборони.

Про це пише Bloomberg.

Окупанти мають намір перейти до оборони після невдалого зимового наступу в Україні. Паралельно набирають поповнення в армію. Планують завербувати до 400 тисяч контрактників. У Росії шукають саме добровольців, щоб не вдаватися до ще однієї примусової мобілізації, яка, вважають журналісти, може зашкодити планам Путіна на переобрання президентом РФ у березні наступного року.

Майже всі 300 тисяч військовослужбовців, яких Росія мобілізувала минулої осені, вже перебувають в Україні. Але війська окупантів знову відчувають нестачу сил. В регіони вже відправили квоти — скільки добровольців потрібно набрати. Ветеранів збройних сил та сільських жителів викликають повістками до військкоматів і потім намагаються умовити на контракт з Міноборони. 

Експерти ж не вірять мобілізацію ще 400 тисяч контрактників в цьому році.

"Я не бачу можливості для них зробити ще один великий ривок в Україні, якщо вони не перейдуть до економіки воєнного часу і воєнного стану", — заявила старший науковий співробітник Інституту політики Rand Corp. і колишній аналітик російського військового потенціалу в Міністерстві оборони США Дара Массікот.

Нагадаємо, російські загарбники шукають поповнення своєї армії живою силою через шалені втрати у війні з Україною. У Південній Осетії ведеться активна робота зі строковиками щодо підписання контрактів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 24.03.2023 22:39