Путін і Ердоган не підтримали Трампа

12 ГРУДНЯ 2017 11:13

Росія і Туреччина не підтримують рішення президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю, інформує TrueUA з посиланням на Al Jazeera  

Про це президенти двох країн Володимир Путін і Реджеп Тайіп Ердоган заявили за підсумками переговорів в Анкарі.  

Путін підкреслив, що крок Трампа «дестабілізує обстановку в регіоні», а торкнувшись проблеми близькосхідного врегулювання сказав:  

«Росія виходить з того, що це врегулювання має будуватися виключно і в повному обсязі на раніше прийняті рішення в рамках Організації Об'єднаних націй. Конкретні параметри угоди щодо статусу Єрусалиму - предмет прямих палестино-ізраїльських переговорів».  

Ердоган висловив надію, що саміт країн-членів Організації ісламського співробітництва дозволить дати «сильну відповідь» на ситуацію з Єрусалимом - на цьому саміті Росія буде представлена як країна-спостерігач.  

«Ізраїль розглядає останні події як можливість збільшити тиск і насильство по відношенню до палестинців. Ті, у кого є совість і принципи моралі, не можуть ігнорувати ці вбивства», - заявив в черговий раз Ердоган.  

Раніше, відповідаючи на подібні звинувачення Ердогана, прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив, що «не має наміру слухати лекції про мораль від людини, який бомбить курдські села і садить у в'язницю журналістів».

 

Політика, 12.12.2017 11:13