Фото: ІnfoResist

"Путін мав більші сподівання": в Офісі президента прокоментували візит лідера Китаю в Москву

В Офісі президента України прокоментували візит лідера Китаю Сі Цзіньпіна у Росію. Значні сподівання президента РФ Володимира Путіна не справдилися.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква в ефірі телемарафону.

В Офісі президента проаналізували заяви після візиту Сі Цзіньпіна в Москву.

"Думаю, що Путін покладав значно більші сподівання на результати цього візиту для себе, для Росії і навіть половини, а, може, навіть, і двох третин цих результатів не виправдались для Росії. Дійсно, ніякого військового союзництва чи партнерства, ніяких нових контрактів на постачання тих чи інших видів озброєння, ніякої чіткої позиції на підтримку Росії китайським лідером озвучено на було", — сказав він.

Заступник керівника ОП вважає, що Сі Цзіньпін досяг "абсолютної більшості" тих результатів, на які розраховував перед візитом.

"Китай, я думаю, не може дозволити Росії шантажувати весь світ і себе питанням ядерної безпеки. Тому чому б Пекіну, наприклад, не взяти співкоординацію, співлідерство в пункті номер один, де йдеться про ядерну безпеку", — пояснив Жовква.

Нагадаємо, Китаю Сі Цзіньпін перебував з триденним візитом у МосквіОдними з ключових тем перемовин лідера Китаю та Володимира Путіна були війна РФ проти України та китайський "мирний план".

За даними ЗМІ, після візиту до РФ Сі Цзіньпін нібито проведе телефонну розмову із президентом України Володимиром Зеленським. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.03.2023 22:19