Фото: росЗМІ

Путін намагається підірвати авторитет Пригожина, – ISW

Керівник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин, ймовірно, може використати так звані успіхи "вагнерівців" у Соледарі Донецької області для підвищення власного статусу у РФ. Мовляв, його сили кращі за армію Росії. Натомість російський диктатор Володимир Путін, швидше за все, намагається підірвати прагнення Пригожина.

Про це заявили в Інституті вивчення війни, пише TrueUA.

Аналітики припускають, що Путін може вжити всіх заходів, щоб сформувати лояльних до нього та Міноборони РФ мілблогерів. Це допоможе підірвати зусилля Пригожина в особистому піднесенні.

За даними ISW, у Кремлі вже почали налагоджувати стосунки з "обраними" персонами. Зокрема 13 січня голова ЦВК партії "Єдина Росія" Олександр Сидякін, депутат Держдуми Артем Туровий і голова так званої "ДНР" Денис Пушилін вже зустрілися з кількома військовими блогерами, які нібито лояльні до теперішньої влади РФ.

Групі "обраних", включно з пропагандистом Олександром Сладковим та журналістом проекту Wargonzo, вручили офіційну подяку з підписом секретаря генеральної ради партії "Єдина Росія" Андрія Турчака.

"Путін може прагнути налагодити зв’язки з цими лояльними кремлівськими мілблогерами, щоб спрямувати їхні охоплення в ЗМІ проти мілблогерів, пов’язаних із Пригожиним, які просувають самого Пригожина та завдають шкоди репутації Путіна в російському інформаційному просторі", – стверджують в ISW.

Нагадаємо, раніше про Пригожина висловився міністр оборони України Олексій Резніков. За його словами, Пригожину потрібна була перемога в Соледарі, щоб довести Путіну, що його сили кращі за регулярну армію.

Війна, 14.01.2023 12:10