Путін веде переговори з терористами «ЛНР» та «ДНР»

16 ЛИСТОПАДА 2017 11:11

Ввечері, 15 листопада, Володимир Путін провів переговори з ватажками так званих самопроголошених республік «ЛНР» та «ДНР» Олександром Захарченко та Ігорем Плотницьким, передає TrueUA.

У бесіді йшлось про обмін полоненими між законною владою в Києві та бойовиками «республік». «Обговорювалася ініціатива лідера громадського руху «Український вибір - право народу» Віктора Медведчука щодо обміну полоненими» між Україною та «ДНР» і «ЛНР», повідомляє прес-служба Кремля.

В той час, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook  зазначила: «Ми давно готові передати всіх, кого дозволяє українське законодавство, аби забрати підтверджених українців. Ми робили ці пропозиціі ще кілька місяців тому, повторили і сьогодні в різних форматах, не лише в Мінську. Але ми не підемо на шантаж і не можемо відпустити на волю тих, хто жодним чином не підпадає під дію Мінських угод, наприклад, «беркутівців», яких підозрюють у вбивстві Героїв Недесної Сотні». 

Сьогодні зранку російське агентство «Інтерфакс» повідомило, що Тристороння контактна група щодо України узгодить умови обміну полоненими в рамках пропозиції Віктора Медведчука на черговій зустрічі в Мінську, яка відбудеться 29 листопада.

Політика, 16.11.2017 11:11