Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Путін запланував поїздки в ОАЕ та Саудівську Аравію: чи можуть там заарештувати російського диктатора

У середу, 6 грудня, президент Росії Володимир Путін планує відвідати Об’єднані Арабські Емірати та Саудівську Аравію. Візит у дві країни фактично відбудеться за одну добу.

Про це повідомили російські пропагандисти з посиланням на заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова.

"Завтра, 6 грудня, відбудуться робочі візити президента Путіна в ОАЕ та Саудівську Аравію, все це відбудеться фактично за одну добу", — сказав Пєсков медійникам.

За його словами, на переговорах обговорюватимуть двосторонні відносини, міжнародний порядок денний і війну в Ізраїлі.

"Двосторонні відносини, обмін думками з міжнародного порядку денного, з регіонального порядку денного — це, звісно, і палестинсько-ізраїльський конфлікт. Але насамперед ідеться про двосторонні відносини", — сказав Пєсков.

Він додав, що на порядку денному під час спілкування з представниками ОАЕ та Саудівської Аравії завжди є обговорення скоординованих дій на ринку нафти.

"Ці обговорення тривають у рамках формату ОПЕК+, але, зрозуміло, взаємодія в цій галузі завжди на порядку денному", — зазначив Пєсков.

Як відомо, в березні Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Володимира Путіна через незаконну депортацію дітей з окупованих територій України в Росію. Об'єднані Арабські Емірати та Саудівська Аравія не входять до переліку країн, які ратифікували Римський статут Міжнародного кримінального суду, при цьому ОАЕ підписали, але не ратифікували договір.

Свій перший закордонний візит після видачі ордера Путін здійснив у жовтні до Киргизстану. Потім у жовтні Путін відвідав Китай, а в листопаді — Казахстан.

Нагадаємо, 4 грудня стало відомо, що на саміт "Великої двадцятки" у Ріо-де-Жанейро запросять російського диктатора Володимира Путіна. Проте Бразилія може його заарештувати за ордером Міжнародного кримінального суду. Таку заяву зробив президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.12.2023 13:19