Фото: Генштаб ЗСУ

"П'яту добу ворог не припиняє штурмових дій": яка ситуація у Авдіївці

Поблизу Авдіївки Донецької області тривають запеклі бої, окупанти не зупиняють штурми. Рашисти мають намір оточити місто.

Про це повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телемарафону.

"Дуже гаряче, дуже спекотно. Вже п'яту добу ворог не припиняє ні штурмових дій, ні обстрілів по позиціях навколо міста. Намагається місто оточити. Все більше і більше нових сил накидають для реалізації своїх задач. Щодо міста — ніч більш-менш спокійно пройшла. Це перша ніч після загострення, що у місті не було ракетних ударів", — сказав він.

За словами посадовця, окупанти продовжують з півночі та півдня обстрілювати позиції, тривають стрілецькі бої. За його словами, росіяни використовують все наявне озброєння — дрони, артилерію танки, РСЗВ, авіацію.

Барабаш також додав, що поки в Авдіївці не можуть проводити рятувально-пошукові роботи. Станом на ранок 14 жовтня в Авдіївці залишаються 1600 осіб, вчора вдалося евакуювати одну людину.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни минулої доби російські війська продовжували наступальні операції в районі Авдіївки. Проте всі ворожі спроби атакувати Збройні сили України провалилися.

Крім того, голова Офісу президента України Андрій Єрмак заявляв, що російські окупанти використовують фосфор під час ведення наступальних дій у районі Авдіївки Донецької області. При цьому вони не шкодують нікого — ні своїх солдатів, ні мирних мешканців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.10.2023 09:50