Рада Безпеки ООН приймає нові санкції проти КНДР

06 СЕРПНЯ 2017 10:27

Рада Безпеки ООН в суботу посилила санкції відносно КНДР за проведення цією країною ракетних випробувань. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Al Jazeera.

За резолюцію проголосували усі 15 держав членів Радбезу, у тому числі Росія і Китай. Але представники цих країн призвали США не провокувати КНДР, проводячи військові навчання і розміщуючи протиракетні комплекси в Південній Кореї.

Лю ЦЗЕИ, постпред КНР при ООН: «Розміщення комплексів THAAD не допоможе вирішити проблему ракетних випробувань КНДР. Воно тільки серйозно підірве стратегічну рівновагу в регіоні. І тому воно шкодить стратегічній безпеці країн регіону, у тому числі Китаю».

Резолюція вводить обмеження на північно-корейський експорт для того, щоб скоротити доходи Пхеньяну, які він направляє на розвиток ракетно-ядерної програми.

Никки ХЕЙЛИ, постпред США при ООН: «Те, що буде дальший, повністю залежить від Північної Кореї. Ми сподіваємося, що вони припинять безвідповідальну ядерну активність. Ми сподіваємося, що вони дадуть відповідь тим, що відразу ж направлять ці доходи на те, щоб нагодувати своє населення, а не на реалізацію безрозсудних ядерних програм. Тепер м'яч на стороні Північної Кореї». 

Світ, 06.08.2017 10:27