Фото: УП

Рада припинила повноваження Трухіна

У четвер, 23 лютого, Верховна Рада України припинила повноваження нардепа від "Слуги народу" Олександра Трухіна. Раніше політика визнали винним у пропозиції хабаря правоохоронцям.

Про рішення ВРУ повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

"Рада підтримала припинення повноважень нардепа Олександра Трухіна. ЗА — 288", — зазначив Железняк.

Раніше стало відомо, що Олександр Трухін написав заяву про складання мандата. Напередодні Трухін зізнався, що пропонував поліцейським хабар. Він пішов на угоду зі слідством. Нардеп ще тоді зазначив, що готовий скласти мандат.

Справа Трухіна

23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі поблизу Києва сталася ДТП за участі депутата від "Слуги народу" Олександра Трухіна. Унаслідок аварії травм зазнали шестеро людей (зокрема двоє дітей), а також голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

Трухін спочатку відмовився від спілкування з журналістами, на дзвінки не відповідав, а колеги по фракції на камери оминали цю тему. Згодом Трухін все ж таки підтвердив свою участь у ДТП, але сказав, що розповідати деталі йому заборонили слідчі.

21 лютого стало відомо, що фракція "Слуга народу" почала збір підписів щодо виключення Олександра Трухіна зі свого складу.

25 серпня, через рік після скандальної ДТП за участі народного депутата від "Слуги народу" Олександра Трухіна, суд оголосив вирок — 850 гривень штрафу отримав чоловік, який назвався водієм нардепа і взяв на себе провину за ДТП з багатьма потерпілими.

У кінці грудня 2022 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чинного народного депутата України (ІХ скликання) Олександра Трухіна. Йому інкримінують спробу підкупити патрульних поліцейських.

Нагадаємо, депутат Верховної Ради Олександр Трухін не прийшов на засідання суду, котре відбувалося 30 січня, оскільки перебував в закордонному відрядженні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 23.02.2023 13:52