Фото: Facebook Олександра Трухіна

Нардеп Трухін визнав, що пропонував хабар поліцейським: тепер готовий скласти мандат

Під час засідання суду у середу, 22 лютого, народний депутат від партії "Слуга народу" Олександр Трухін зізнався, що пропонував поліцейським хабар. Він зазначив, що готовий скласти мандат.

Про це він повідомив у залі суду.

За словами нардепа, він вирішив піти на угоду зі слідством та визнав свою провину в пропозиції хабаря поліцейському.

"Я хочу повідомити суд і інших учасників судового засідання, що була надіслана угода про визнання винуватості, яка підписана між мною... та обвинуваченим Трухіним", — заявив прокурор.

Нардеп підписав угоду зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою ще 17 лютого. Відтак, Трухін зобов'язується протягом місяця заплатити шість мільйонів гривень на підтримку ЗСУ, зокрема, на проект United24 та "Армія дронів".

Крім цього, він має заплатити штраф в 68 тис. грн. Це максимальна сума штрафу за статтею, яку інкримінують Трухіну. Проте дану угоду нардепа зі слідством ще має затвердити суд, якщо він вирішить, що домовленності між депутатом і прокуратурою відповідає інтересам суспільства.

Справа Трухіна

23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі поблизу Києва сталася ДТП за участі депутата від "Слуги народу" Олександра Трухіна. Унаслідок аварії травм зазнали шестеро людей (зокрема двоє дітей), а також голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

Трухін спочатку відмовився від спілкування з журналістами, на дзвінки не відповідав, а колеги по фракції на камери оминали цю тему. Згодом Трухін все ж таки підтвердив свою участь у ДТП, але сказав, що розповідати деталі йому заборонили слідчі.

21 лютого стало відомо, що фракція "Слуга Народу" почала збір підписів щодо виключення Олександра Трухіна зі свого складу.

25 серпня, через рік після скандальної ДТП за участі народного депутата від "Слуги народу" Олександра Трухіна, суд оголосив вирок – 850 гривень штрафу отримав чоловік, який назвався водієм нардепа і взяв на себе провину за ДТП з багатьма потерпілими.

В кінці грудня 2022 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чинного народного депутата України (ІХ скликання) Олександра Трухіна. Йому інкримінують спробу підкупити патрульних поліцейських.

Нагадаємо, депутат Верховної Ради Олександр Трухін не прийшов на засідання суду, котре відбувалося в понеділок, 30 січня, оскільки перебуває в закордонному відрядженні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 22.02.2023 15:55