Рада розгляне законопроекти проти олігархів

20 ВЕРЕСНЯ 2021 17:40

Парламент розгляне цього тижня два законопроекти з так званого антиолігархічного пакету - №5599 про деолігархізацію та №5600 про наповнення бюджету.

Про це повідомляє РБК Україна, передає TrueUA.

Розглядати №5599 та №5600 планують за процедурою постатейного розгляду. 

За словами голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, цей пакет законопроєктів розпочинає реальну реформу деолігархізації.

Про необхідність розглянути ці два документи говорили в «Слузі народу». Голова партії Олександр Корнієнко назвав їх фундаментальними і такими, без яких займатися далі реформами буде складно.

«За 30 років існування нашої держави ми пересвідчилися, що в нас все - від перейменування сіл до амністії капіталів, від бюджету до зовнішньої політики, обрання влади, впливу на політиків і медіа – може потрапити в сферу інтересів олігархів. Займатися реформами, не провівши головну реформу, це все одно що будувати будинок, починаючи з вікон або даху, коли нормальні люди починають із фундаменту. Ми пропонуємо зосередитися на розгляді цих законопроєктів», – зазначив він.

Ці законопректи внесені до порядку денного Верховної ради для розгляду у другому читанні на поточному тижні. Перший законопроект підвищує податки в Україні (приблизно на 30 млрд гривень за рік), другий встановлює обмеження на діяльність українських громадян, які будуть визнані олігархами.

Політика, 20.09.2021 17:40