Фото: ВРУ

Е-квиток для транспорту прирівняли до паперового: деталі ухваленого законопроекту

Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроект №5705 щодо впровадження електронних квитків в автомобільному та міському електротранспорті. Е-квитки прирівняли до паперових.

Про це повідомив народний депутат від фракції "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко.

У першому читанні цей законопроект було ухвалено ще до початку повномасштабної війни — у січні 2022 року. У другому читанні проект закону підтримали 256 народних депутатів. Це нововведення дозволить забезпечити реалізацію однієї з ключових реформ транспорту в країні — впровадження електронного квитка.

Метою документа є зробити використання електронного квитка як правову підставу для укладення договору перевезення пасажира та багажу, як це діє у випадку з паперовим квитком, а також створити умови для належного функціонування автоматизованої системи оплати вартості проїзду в міському пасажирському транспорті.

Варто наголосити, що у низці міст вже використовують електронні квитки для проїзду у громадському транспорту. Прийняття цього законопроекту забезпечить подальшу диджиталізацію систем проїзду у міському громадському транспорті. 

Нагадаємо, 4 червня народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк заявив, що Верховна Рада України у першому читанні підтримала законопроекти щодо підвищення акцизів на тютюнові вироби та акцизного податку на паливо. Нардеп наголосив, що там норма про газ прописана інакше (менший акциз). Відомо, що акцизи на пальне збільшуватимуть з 1 липня у кілька етапів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.06.2024 02:24