Фото: Ми Україна

Рада ЄС продовжила безмитну торгівлю з Україною ще на рік: які в цьому переваги для бізнесу

Європейська Рада продовжила дію "економічного безвізу" з Україною ще на рік. Рішення ухвалили сьогодні, 25 травня.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він пояснив, що завдяки "економічному безвізу" український бізнес не сплачуватиме жодних мит, квот і тарифів при експорті товару в ЄС щонайменше до червня 2024 року.

"Вдячні європейським партнерам за ухвалене рішення, яке допоможе українському бізнесу та українській економіці в надскладних воєнних умовах", — писав Шмигаль.

На сайті ради ЄС зазначили, що ці заходи допоможуть Україні зберегти стабільність торговельних відносин з ЄС та підтримати економіку в дуже складних умовах.

"Неспровокована і невиправдана агресивна війна Росії проти України має руйнівний вплив на економіку країни. Поновлені автономні торговельні заходи однозначно підтримають Україну і водночас надають ЄС можливість захистити внутрішній ринок від значного збільшення імпорту деяких сільськогосподарських продуктів", — сказав міністр міжнародного розвитку, співробітництва і зовнішньої торгівлі Швеції, яка головує в Раді ЄС, Йохан Форсселл.

Нагадаємо, Європейський парламент проголосував за продовження безмитної торгівлі сільськогосподарською продукцією з Україною ще на рік. Рішення ухвалили на засіданні 9 травня. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 25.05.2023 13:40