«Райське досьє»: принц Чарльз

08 ЛИСТОПАДА 2017 11:05

Ім'я спадкоємця британського престолу з'явилося серед матеріалів журналістського розслідування на основі «Райського досьє».   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

З'ясувалося, що компанія королівського герцогства, що управляє, Корнуолл, що належить принцові Чарльзу, інвестувала трохи більше 3 мільйонів євро до офшорних фондів і кампаній.   

Серед них - і бізнес-структура одного з кращих друзів Чарльза ще із студентських часів.   

Вона займається придбанням земельних ділянок з метою їх захисту від вирубування лісів. Податки принц платив справно, але сам факт таємної передачі засобів в компанію друга, при тому що у герцогства Корнуолл немає податкових пільг, виглядає делікатним.   

Крім того, у світлі того, що підприємство друга займалася придбанням земельних ділянок з метою їх захисту від вирубування лісів, в іншому світлі виглядає «екологічна кампанія», яку вів принц.  

Компанія королівського герцогства, що управляє, Корнуолл заявила, що спадкоємець престолу «в ухваленні рішень, пов'язаних з інвестиціями, не брав участь».   

Раніше з «Райського досьє» стало відомо, що королева Великобританії Єлизавета II інвестувала в офшори близько 10 млн. фунтів стерлінгів.   

Публікують викривальні матеріали Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ), отримавши від німецької газети Süddeutsche Zeitung конфіденційні документи про офшори відомих компаній, політиків і зірок. У розпорядженні журналістів - мільйони сторінок листування з клієнтами юридичної консалтингової компанії Appleby, старої і найбільшої на Бермудах. Працює вона також на Кайманових островах і ще в 17 інших офшорних зонах. Походження документів не розкривається, але датування їх досить широке: з 1950-го по 2016 рік.

 

Світ, 08.11.2017 11:05