Фото: sundries.com.ua

Ракет Taurus не буде: різка заява посла Німеччини

Німеччина наразі не постачатиме Україні далекобійні ракети Taurus. Уряд Олафа Шольца повідомив це рішення українській владі.

Про це в інтервʼю Європейській правді заявив посол ФРН в Україні Мартін Єґер.

За його словами, на цей час не буде постачання ракет Taurus в Україну. Єґер підкреслив, що одночасно з рішенням про ракети Taurus зʼявилася заява про надання додаткового пакета військової допомоги на мільярд євро.

"Федеральний уряд та канцлер Німеччини дуже чітко дали це зрозуміти. Ми поінформували про це рішення також український уряд, причому детально поінформували. Наразі це все, що я можу сказати публічно з цього приводу. Можу лише запевнити, що ми дуже ретельно вивчаємо все досьє перед ухваленням рішення, а також що ми завжди залишаємося в контакті з українським урядом, коли йдеться про такі питання", — зазначив він.

Нагадаємо, на початку жовтня Німеччина також надала Збройним силам України нову партію військової техніки й обладнання. Зокрема, українські військові мали отримати чотири гусеничні всюдиходи BV 206 і два танкові тягачі HX81. 

Додамо, 10 жовтня в Німеччині анонсували "зимовий пакет" військової підтримки України. За інформацією Міністерства оборони Німеччини, загальна вартість цієї допомоги — один мільярд євро. Зокрема, Німеччина поставить в Україну додаткову одиницю зенітно-ракетного комплексу Patriot, системи Iris-T, нові зенітні танки Gepard і необхідні боєприпаси. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.10.2023 19:10