Колаж: TrueUA

Ракетна небезпека в Україні: де оголосили повітряну тривогу (мапа)

У деяких центральних та південних областях України оголошена повітряна тривога. Повідомляють про загрозу ракетних атак.

Про це у Telegram повідомляють Повітряні сили. Надвечір окупанти активізувалися. У Повітряних силах повідомляють про можливість ворожих атак.

"Дніпропетровська, Черкаська області — загроза застосування балістичного озброєння!", — йдеться в повідомленні.

Повітряну тривогу наразі оголосили у Донецькій, Дніпропетровській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Черкаській та Запорізькій областях. Військові фіксують активність ворожої тактичної авіації на східному та південно-східному напрямках, а тому є загроза застосування авіаційного озброєння.

Карта повітряних тривог 20 жовтня

Мапа: alerts.in.ua

Військові закликають громадян не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, залишатися в укриттях, а також дотримуватись інформаційної тиші та не знімати й не викладати в мережу роботу ППОВони пояснюють, що поширення роликів роботи ППО ("виходи", треки ракет, спалахи, прильоти, сліди вибухів, руйнування, уламки боєприпасів тощо) та публікування цих матеріалів в соцмережах допомагає ворогу з оперативною дорозвідкою результатів ударів.

Нагадаємо, за минулу добу противник здійснив по Херсонській області 97 обстрілів, випустивши 461 снаряд з мінометів, артилерії, "Градів", АГС, танків, авіації та БПЛА. По місту Херсон ворог випустив 36 снарядів. 

Додамо, Керівниця об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що російські окупанти збільшили кількість обстрілів на Херсонському напрямку. Це пов'язано із побоюваннями окупантів щодо просування українських військ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.10.2023 19:41