Фото: "РБК-Україна"

Росіяни посилили обстріли Херсонщини: військові назвали причину

Керівниця об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що російські окупанти збільшили кількість обстрілів на Херсонському напрямку. Це пов'язано із побоюваннями окупантів щодо просування українських військ.

Про це Гуменюк розповіла в ефірі телемарафону.

"Якщо за світловий день росіяни використали 15 керованих авіабомб, то вночі довели цей рахунок до 25, тобто 10 авіабомб ще було спрямовано. При цьому концентрація, яку собі дозволяє ворог, очевидно, терористична. 10 КАБів удень по населеному пункту Берислав, чотири КАБи вночі по населеному пункту Зміївка. Це говорить про те, що ворог цілеспрямовано руйнує цивільну інфраструктуру, руйнує населені пункти, завдає ударів по цивільному населенню", — додала керівниця об’єднаного пресцентру.

Вона зазначила, що інтенсифікація обстрілів на Півдні пов’язана з побоюванням загарбників щодо просування Сил оборони України.

"Вони виправдовують це тією істерією, яку розкрутили в інформаційному просторі, що дуже побоюються просування Сил оборони України на цьому напрямку. Їм вже давно припікає Запорізький напрямок, східний напрямок, тепер у них істерія на Херсонського напрямку", — підкреслила Гуменюк.

Нагадаємо, за минулу добу противник здійснив по Херсонській області 97 обстрілів, випустивши 461 снаряд з мінометів, артилерії, "Градів", АГС, танків, авіації та БПЛА. По місту Херсон ворог випустив 36 снарядів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Війна, 20.10.2023 09:59