Фото: @anna_alkhim

Ракетний удар по Дніпру пов'язують із публікацією блогерки: у мережі спалахнув скандал

Ракетну атаку Російської Федерації по міській поліклініці Дніпра пов'язують із відомою українською блогеркою Анною Алхімовою. Напередодні атаки жінка опублікувала історію в Instagram, де заявила, що в лікарні Дніпра "переповнені військовими".

Ймовірно, метою публікацію був заклик до людей до допомоги військовим. Проте оскільки аудиторія блогерки має чималу кількість росіян, у мережі підозрюють, що вони побачили в дописі координати для атаки.

"Лікарні Дніпра переповнені військовими, в кожному госпіталі є місце, де люди можуть залишити допомогу, продукти. Хлопці не місцеві, тому невідомо, чи до всіх приїздять рідні. Небайдужі мешканці міста, зверніть, будь ласка, увагу на місцеві лікарні, допоможіть пораненим військовим продуктами харчування або речами!" — написала Алхімова у своєму Instagram.

Додамо, жінка родом із Дніпра, вона має понад 606 тисяч підписників. Блогерка вже відреагувала на звинувачення й заявила, що не мала не меті бути ворожою коригувальницею. Блогерка сказала, що її не цікавить ця тема. 

Раніше ми повідомляли, що російські окупанти зранку 26 травня ракетою поцілили в поліклініку міста Дніпра. Унаслідок удару загинули дві людини, а постраждали щонайменше — 23.

Допис Анни Алхім про допомогу військовим у Дніпрі
Фото: соцмережі

Нагадаємо, у ніч на 16 травня під час масованої ракетної атаки РФ по території Києва, шість блогерів знімали на фото й відео роботу протиповітряної оборони та наслідки ураження повітряних цілей в Києві. Відзняті матеріали вони розмістили у соцмережах. Згодом цей контент з’явився на російських інтернет-ресурсах. 

Співачка Інна Воронова, яка є дружиною київського наркодилера Юрія Чернецького, також зняла та опублікувала роботу української ППО. Після розмови з СБУ блогерка видалила своє відео з вибаченнями та опублікувала відрізок патріотичної пісні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.05.2023 14:22