Фото: Twitter Ентоні Блінкена

Ракетний удар по Львову: з'явилась реакція США

Ракетний обстріл Львова у ніч на 6 липня показав жорстоке обличчя російського військово-політичного керівництва. США надаватимуть подальшу підтримку та допомогу Україні.

Так заяву у Twitter зробив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Керівник Держдепартаменту Штатів розцінив атаку Львова як новий приклад жорстокості військ Російської Федерації.

Блінкен також підтвердив намір США надавати подальшу підтримку та допомогу Україні, яка відбиває повномасштабну військову агресію Росії.

"Атака Росії на західноукраїнське місто Львів є ще одним прикладом жорстокості Кремля, і саме тому підтримка захисту України від кремлівської агресії життєво важлива. Прихильність США до України непохитна", — написав він.

Ракетний обстріл Львова: що відомо

У ніч проти 6 липня росіяни здійснили наймасованішу ракетну атаку на Львів за час великої війни РФ в Україні. Окупанти випустили по регіону 10 ракет "Калібр", сім із яких збили сили ППО.

Одна ворожа ракета вдарила по житловому будинку неподалік центру міста. Загалом понад 250 квартир пошкоджено, більш як 30 — потребують капітального ремонту, пошкоджено три школи, сім гуртожитків, один будинок дитини, санаторна школа, більше ніж 60 автомобілів. Понад 230 людей звернулись за допомогою, близько 65 людей отримали психологічну допомогу, 36 людей відселено, 130 надана медична допомога, 13 госпіталізовано.

За даними ОВА, що епіцентр удару прийшовся по комплексу споруд — це вісім будівель, які були збудовані для викладачів "Львівської політехніки", і всі вони постраждали.

Згідно з інформацією МВС, станом на ранок 7 липня кількість загиблих внаслідок ракетного удару по Львову зросла до дев'яти людей.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський оприлюднив відео наслідків ракетного обстрілу Львова. Рятувальники досі розбирають завали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.07.2023 08:57