Ракетою по АЕС?

04 ГРУДНЯ 2017 11:47

Шиїтські повстанці-хусити, що діють на території Ємену і контролюючі столицю Сану, заявили про завданий ними нібито ракетний удар по атомній електростанції в Абу-Дабі на заході Об'єднаних Арабських еміратів.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Al Jazeera.  

Цю першу в країні АЕС будує південнокорейська компанія «КЕРСО», плануючи запровадити її в експлуатацію в наступному році.  

ОАЕ - член очолюваної Саудівською Аравією коаліції, яка веде з 2015 року боротьбу з шиїтським угрупуванням «Ансар Аллах».   

Влада країни стверджує, що ракета на їх територію не потрапляла. Але хусити наполягають на своєму.   

Нагадаємо, Екс-президент Ємену Алі Абдалла Салех до недавнього часу був союзником хуситів, але після того, як він заявив про готовність до переговорів з арабською коаліцією в обмін на припинення вогню і пропуск гуманітарної допомоги, повстанці оголосили його зрадником.  

У неділю в Сані під час зіткнень між лояльними Салеху військовими і хуситами в будівлю посольства Ірану потрапила ракета. Ким вона була випущена, залишилося незрозумілим.   

В той же день в результаті ударів арабської коаліції, що діє проти повстанців, на північному заході Ємену загинули 12 осіб.

 

Світ, 04.12.2017 11:47