Наталія Гуменюк. Джерело: vikna.tv

Рашисти готують "новорічні обстріли": у ЗСУ застерегли мешканців прифронтових територій Півдня

Росія може посилити обстріли на напередодні та після Нового року. Мешканцям прифронтових територій Півдня бажано виїхати в безпечніші регіони.

Про це заявила речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Звертаюся до всіх мешканців прифронтових територій з усвідомленням поставитися до того, що ворог може активізувати свою бойову активність і посилити обстріли, якщо є така можливість все ж виїхати, не зіпсувати собі свята та зберегти свої життя", — йдеться у заяві.

За її словами, якщо немає можливості виїхати — у жодному разі не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, вони далеко не навчальні.

До того ж є версія, що тривалий час, у який окупанти не використовували ракетоносії з моря, ворог може компенсувати цими днями, щоби провести ракетні атаки.

"Оскільки ми бачимо, що тактична авіація має складнощі із застосуванням, то можуть застосувати ракети повітряного базування як тактичної, так і стратегічної авіації. Нікого не хочу лякати, але усвідомлювати небезпеку необхідно", — додала Гуменюк.

Варто зазначити, що минулого Нового року російські війська масовано атакували Україну з повітря. Не виключається повторення такого ж сценарію й цього року.

Нагадаємо, раніше Гуменюк заявляла, що ворожі війська можуть посилити обстріли української території на Різдво. Проте, додала вона, не варто прив'язуватися до конкретних подій, адже окупанти можуть посилити терор незалежно від дати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.12.2023 20:14