Наслідки обстрілу Донеччини. Джерело Facebook Романа Падуна

Рашисти обстріляли Костянтинівку осколково-фугасними снарядами (фото)

Російські окупанти обстріляли Костянтинівку Донецької області з реактивних систем залпового вогню "Град" і осколково-фугасними снарядами. За добу також населені пункти Курахівської громади зазнали п'яти масованих обстрілів.

Про це повідомили у Костянтинівській міській військовій адміністрації. Внаслідок обстрілу у Костянтинівці пошкодили 12 житлових будинків, фасад котельні, газогін. Поранених і загиблих немає.

Також минулої доби російська армія вела обстріли зі ствольної артилерії по Курахівці, де пошкодили чотири приватні житлові будинки, під обстріл касетними боєприпасами з реактивних систем залпового вогню потрапили Ганнівка й околиці Веселого Гаю — поранені дві людини та пошкоджені чотири приватні домогосподарства.

"Загроза масованих обстрілів з кожним днем зростає, вони стають все частішими та руйнівними... Не ігноруйте сигнали тривоги! Евакуюйтесь до безпечніших регіонів України. Вкотре наголошую, залишайте вдень і вночі всі під’їзди відкритими — це рятує життя людей. Не тримайте зачиненими укриття!" — закликав голова Курахівської міської військової адміністрації Роман Падун.

Наслідки обстрілів у Кураховому

Наслідки обстрілів

Наслідки обстрілів у Кураховому. Джерело: Facebook Романа Падуна

Нічний обстріл 16 жовтня 

Російські війська вночі 16 жовтня застосували комбіновану атаку з використанням ударних безпілотників і ракет по низці регіонів України. Під час тривоги про звуки вибухів повідомляли у Дніпрі, Кропивницькому, а також у Миргороді та Хмельницькому.

Згодом стало відомо, що під час атаки російські окупанти завдали ударів по Дніпропетровській, Хмельницькій та Полтавській областях. Зокрема, Полтавщину рашисти обстріляли за допомогою ракет та "шахедів". Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін повідомив, що уламки ракети пошкодили кілька приватних будинків. Постраждали троє людей, серед них дитина.

По Дніпропетровщині росіяни випусти дві ракети. Одну з них збили військові ПвК "Схід", ще одна влучила по території Дніпровського району. До того ж протягом ночі ворог декілька разів бив з артилерії та "Граду" по Нікопольському району. Гатили по самому Нікополю та населеним пунктам Марганецької громади. У місті пошкоджені два кафе, два магазини, підприємство, сквер та інфраструктурний обʼєкт, багатоповерхівка, три приватних будинки, господарська споруда, вантажний та легковий автомобілі, автобусна зупинка, чотири лінії електропередачі та газопровід. Електрика відсутня у 1400 домівках. 

Нагадаємо, що ворог вночі 16 жовтня атакував Кіровоградщину дронами та ракетами. В області зафіксовано влучання та постраждала одна людина. Її госпіталізували до медичного закладу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2023 11:53