Убивця Микола Тарасов. Джерело: Facebook Руслана Форостяка

Рашисти під час окупації Херсона могли випустити на волю вбивцю 11-річної Даші Лук’яненко: усі подробиці

Російські окупанти під час окупації Херсона могли випустити вбивцю 11-річної Даші Лук'яненко Миколу Тарасова. Злочинець відбував 15-річний термін у в'язниці обласного центру.

Про це повідомив колишній радник очільника Головного управління Національної поліції України в Одеській області Руслан Форостяк.

Після звільнення правобережжя Херсонської області та виправного закладу його вже там нібито не було.

"Кажуть, окупанти відпустили всіх ув'язнених. Ще одна гримаса війни", — зазначив він.

Адвокат родини Дар'ї Лук'яненко Рубен Степанян підтвердив цю інформацію виданню "Інтент". Він зазначив, що після деокупації регіону намагався з'ясувати, де перебуває Тарасов, але не зміг. Результату не дало й опитування засуджених, з якими злочинець відбував покарання.

"Найкращий варіант, що його кудись перевели, але не вдасться знайти відповідь, куди", — зазначив Степанян.

Вбивство Даші Лук’яненко

Даша Лук'яненко зникла 13 червня 2019 року в селі Іванівка Одеської області. Волонтери та поліція декілька днів шукали її, але знайшли мертвою 19 червня. Дашу вбили та скинули у вигрібну яму на території сусідського будинку. У цьому злочині зізнався 22-річний сусід сім'ї Лук'яненків Микола Тарасов.

У січні 2021 року Одеський суд засудив його до 15 років позбавлення волі за вбивство 11-річної дитини. Також чоловік зобов'язаний виплатити родині вбитої 800 тисяч гривень як компенсацію моральної та матеріальної шкоди. Прокурори заявили, що не згодні з вироком суду та вимагали довічного ув'язнення вбивці дівчинки.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 8 серпня, у Кам'янському на Дніпропетровщині застрелили чоловіка. Поліція оголосила про проведення спецоперації із затримання злочинця в усьому регіоні.

Близько 13 години 30-річний зловмисник спричинив смертельне вогнепальне поранення 29-річному чоловікові. Після інциденту нападник зник на автомобілі Subaru Foreste сірого кольору.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2023 10:54