Фото: armyinform.com.ua

Рашисти повернулись до травневої тактики обстрілів Києва: влада повідомила деталі нічної атаки

Вночі 16 грудня російські окупанти вшосте за місяць атакували Київ іранськими дронами-камікадзе типу "Шахед". Протиповітряна оборона стовідсотково відпрацювала по ворожих цілях.

Про це повідомила прес-служба Київської міської військової адміністрації.

"Сьогодні вночі, після трьох днів балістичних загроз, ворог знов кинув на столицю баражуючі боєприпаси Shahed. БпЛА атакували групами, хвилями й з різних напрямків. Силами та засобами протиповітряної оборони усі ворожі цілі були знищені", — повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

Внаслідок роботи ППО та падіння уламків в місті ніхто не постраждав. Водночас у КМВА зауважили, що, судячи із застосованого озброєння, ворог повернувся до тактики зразка травня 2023 року. Тоді рашисти постійно змінювали, комбінували, чергували види та типи засобів повітряного ураження. 

"Такий саме сценарій кияни відчули у першій половині грудня. Ударні БпЛА, крилаті ракети зі стратегічних бомбардувальників, "Іскандери", "Кинджали" летять на Київ по черзі, зміняючи один одного", — наголосив Попко.

Посадовець додав, що росіяни посилили обстріли Києва та закликав містян не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Чим збивали ворожі дрони

Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв заявив, що цієї ночі ворог намагався уразити військові та цивільні обʼєкти "шахедами" на Київському та Чернігівському напрямках. Там було знищено 14 дронів-камікадзе. Вісім з них було уражено мобільними вогневими групами, озброєними великокаліберними кулеметами, переносними зенітно-ракетними комплексами та зенітними гарматами.

Росіяни запускають "шахеди" по Україні з нових місць: що про це відомо

Днями британська розвідка повідомляла, що країна-агресорка використовує нові місця для запуску "шахедів" для обстрілу України. Це, зокрема, район Балаклави у тимчасово окупованому Криму. Припускається, що Росія, ймовірно, розосередить свої можливості запуску БпЛА на кількох локаціях для ускладнення роботи протиповітряної оборони України та для захисту власних сил.

В міноборони Великої Британії вважають, що РФ може використати додаткові пускові майданчики у відповідь на українські атаки, змусивши Україну адаптуватися до нових транзитних коридорів цих систем.

Нагадаємо, 15 грудня війська-країни агресорки атакували Україну іранськими дронами-камікадзе типу "Шахед". Зокрема, противник обстрілював Україну 14 ударними безпілотниками з району Приморсько-Ахтарська (Краснодарський край — РФ). Протиповітряна оборона стовідсотково відпрацювала по цілях

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.12.2023 07:07