Фото: ГУР МОУ

Рашисти змушують українців письмово відмовитись від громадянства: деталі від Генштабу

Віднедавна, на тимчасово  захопленій території Запорізької області, особам, які погодились співпрацювати з російськими окупантами, запропоновано зафіксувати у письмовому вигляді відмову від громадянства України та прийняти російське. Тим, хто відмовляється, загарбники погрожують звільненням із робочих місць з подальшим переслідуванням.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

З метою посилення контролю за населенням, у тимчасово окупованому Криму, оперативними групами МВС та ФСБ Російської Федерації проводяться рейди по залізничних станціях та автовокзалах. У першу чергу перевірці підлягають кримські татари.

Атаки ЗСУ

Авіація Сил оборони за добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також сім — по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, два райони зосередження живої сили, три артилерійських підрозділи на вогневій позиції, дві станції радіоелектронної боротьби, а також склад боєприпасів окупантів.

Атаки ворога

Протягом доби противник завдав два ракетні удари по Костянтинівці Донецької області, застосувавши ЗРК С-300. Крім того, завдав 38 авіаційних ударів та здійснив більш як 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках — відбулось 37 бойових зіткнень. В епіцентрі бойових дій і надалі залишаються Бахмут та Мар’їнка.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Маріуполі російські загарбники будують укріплення біля мостів. Рашисти зводять дані укріплення протягом останніх місяців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.05.2023 19:31