Фото: ілюстративне. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Рашисти провели декілька механізованих атак на Донеччині: у ISW назвали мету ворога

Війська країни-агресорки на кількох оперативних напрямках у Донецькій області здійснили чотири механізовані атаки на позиції Збройних сил України.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

За даними аналітиків, ворог здійснив посилені взводні механізовані атаки 27 та 28 травня. Вони відбувалися:

  • на схід від Часового Яру;
  • на схід від Новопокровського;
  • біля Новомихайлівки;
  • в Старомайорському.

Фахівці наголосили, що внаслідок штурмів окупанти незначно просунулися в атаках на схід від Новопокровського та Старомайорського і не здійснили підтверджених просувань поблизу Часового Яру або Новомихайлівки. 

"Ці російські механізовані атаки — по одній на кожному з нинішніх чотирьох операційних напрямів Росії — обмежені порівняно з попередніми російськими механізованими атаками на початку або під час наступальних зусиль. Ймовірно, атаки 27 і 28 травня мали на меті оцінити реакцію та оборонні можливості українських військ на Донецькому напрямку", — йдеться у звіті ISW.

Водночас, як зауважили аналітики, останніми днями російські війська знизили темпи атак і наступу на півночі Харківської області та збільшили темпи атак на Покровському напрямку.

"Недавні російські наступальні зусилля на півночі Харківської області, ймовірно, мали на меті скористатися нестачею української живої сили та матеріальних засобів до того, як очікувана західна військова допомога прибуде на лінію фронту, і створити можливості для російських військ в інших місцях", — зауважили експерти.

Нагадаємо, раніше речник оперативно-стратегічного угруповання "Хортиця" Назар Волошин розповідав, що останніми днями російська армія посилила тиск у районі Часового Яру

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2024 07:09