Фото: Абдула Гафаров. Джерело – "Кримська солідарність"

Рашисти у Криму обшукують будинок глави мусульманської релігійної громади "Алушта"

У четвер зранку, 30 листопада, російські силовики проводять обшуки в будинку голови мусульманської релігійної громади "Алушта" Абдули Гафарова у тимчасово окупованому Криму. Перші повідомлення про обшук надійшли о 06:20.

Про це повідомляє "Кримська солідарність". Наразі у будинку Гафарова перебувають п'ятеро неповнолітніх дітей від року до 15 років.

"Приблизно о 06:30 ранку до нас сильно постукали у двері з вимогою відчинити. Поки ми прокинулися і почали розуміти, що відбувається, чоловік сказав одягатися, а вони все дужче й дужче почали стукати", — заявила дружина Гафарова.

Жінка також повідомила, що силовики проводили обшук, оглядали, а також одразу спитали, чи є заборонена література, зброя і таке інше. Російські загарбники попередили про заборону відеофіксації обшуку.

Варто відзначити, що у серпні російські силовики проводили обшуки у кримських татар на тимчасово окупованому півострові. Терор тривав з четвертої години ранку. Обшуки проходили у будинках Руслана Асанова, Сейдамета Мустафаєва, Ремзі Неметулаєва, Абдулмеджита Сейтумерова, Аметхана Умерова та Ельдара Якубова. Глава Меджлісу вважає такі дії окупантів помстою місцевим татарам за третій саміт Кримської платформи, що відбувся у Києві 23 серпня, та страхом перед неминучим визволенням Криму.

Нагадаємо, 1 листопада Служба безпеки України та Національна поліція проводила масові обшуки на території всієї України в сектантів з "Аллатри". Релігійна організація працювала в інтересах Росії та систематично просувала кремлівські наративи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.11.2023 11:59