Знак руху "Аллатра". Джерело: censor

Правоохоронці проводять масові обшуки в сектантів з "Аллатри" по всій Україні

У середу, 1 листопада, Служба безпеки України та Національна поліція проводять масові обшуки на території всієї України в сектантів з "Аллатри". Релігійна організація працювала в інтересах Росії та систематично просувала кремлівські наративи.

Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

"За даними правоохоронців, ця псевдорелігійна організація працювала в інтересах Росії та систематично просувала кремлівські наративи у нашому суспільстві", — зазначили джерела.

Що відомо про "Аллатру"

Це міжнародний громадський рух, який подекуди розглядається як новітній релігійний рух і окультна секта, заснована в Україні. Активність учасників проектів організації спостерігається у більшості країн світу. На території Росії її діяльність заборонена через дискредитацію Збройних сил Російської Федерації.

"Аллатра" позиціює себе як громадська спілка, що діє поза політикою та поза релігією. У середовищі релігієзнавців розглядається як новий релігійний рух з ознаками синкретичного культу, панславізму, апокаліптизму, нового мислення. Відома тим, що пропагує псевдонауку та теорії змови на теми інопланетян і таємних могутніх еліт, які приносять в жертву дітей. Її часто критикують через проросійську позицію та маніпуляції.

Рух "Аллатра" заснували в Києві донеччани Галина Яблочкіна та лікар Ігор Данилов. Формально його зареєстрували 2014 року, але початок його фактичної діяльності відносять до початку 2010-их. На тлі російської збройної агресії проти України рух "Аллатра" неодноразово критикували за проросійські погляди. Попри позиціювання як аполітичної організації, члени вважають президента Росії Володимира Путіна спасителем, який об'єднає слов'ян, а згодом і весь світ.

Нагадаємо, що раніше цього року правоохоронці на Закарпатті затримали так званого церковного блогера УПЦ МП, який розпалював міжконфесійну ворожнечу і називав Православну церкву України сектантською незаконною організацією. Поліцейські з'ясували, що чоловік керував інформаційним ресурсом, через який розповсюджував заклики, що порушують рівноправність громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності та переконань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.11.2023 11:45