Фото: СБУ

Називав ПЦУ сектантською організацією: на Закарпатті заарештовано проросійського "церковного блогера"

Правоохоронці на Закарпатті затримали так званого церковного блогера УПЦ МП, який розпалював міжконфесійну ворожнечу і називав Православну церкву України сектантською незаконною організацією.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Поліцейські з'ясували, що чоловік керував інформаційним ресурсом, через який розповсюджував заклики, що порушують рівноправність громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності та переконань.

Для підготовки своїх "публікацій" блогер користувався наративами російських пропагандистів і називав Православну церкву України — сектантською організацією та наполягав на її неканонічності та незаконності. Вірників ПЦУ чоловік обзивав "сатаністами, розкольниками, гонителями православної віри, безбожниками та радикалами".

Наразі "церковному блогеру" повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 22 лютого Служба безпеки України затримала російського пропагандиста, який переховувався на території Свято-Благовіщенського чоловічого монастиря УПЦ МП. Минулого року йому вже повідомили підозру в держаній зраді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.03.2023 21:36